Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ-ΠΕΤΣΑ

Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;: γράφει ο Κώστας Πετρόπουλος

Δέσμευση για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να επιλυθούν άμεσα μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα των δήμων και της κοινωνίας. Αυτή απέσπασε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης. Μπορούμε να μιλάμε για δέσμευση για προβλήματα των Δήμων;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Σίμος Δανιηλίδης συναντήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης-πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ. Μετά τις δραματικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τελευταία σε δυο κρίσιμα μέτωπα.

Το πρώτο αφορά τα τραγικά αποτελέσματα του προγράμματος «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης». Είναι το πρώην «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»/ΕΣΠΑ. Αφορά στην περίοδο 2022-2023, καθώς έχουν αποκλειστεί από τα ΚΔΑΠ 84.189 παιδιά. Παρόλα αυτά διέθεταν πλήρεις φακέλους.

«Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;:

δεκάδες χιλιάδες γονείς σε απόγνωση.»

Το δεύτερο σχετίζεται με την ανεπαρκή -και, εν πολλοίς, έως ανύπαρκτη- αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων. Κάτι που για μια ακόμη φορά καταγράφηκε εμφατικά κατά τις τελευταίες πλημμύρες εξαιτίας των έντονων ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τις μεγάλες πλημμύρες και την πρόκληση μεγάλων ζημιών, ενώ απειλήθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το πρόγραμμα αναφέρεται στη δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεΑ (ΕΣΠΑ).. Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στοιχεία. Αυτά σκιαγραφούν την τραγικότητα της κατάστασης. Κατέθεσε ταυτόχρονα ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αποτέλεσμα αυτού του θέματος οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες γονείς σε απόγνωση. Χιλιάδες εργαζόμενους να απειλούνται με ανεργία.

Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΠΡΟΕΙΔΠΟΙΗΣΗ

«Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει την πολιτεία για τον κίνδυνο να μείνουν εκτός προγράμματος δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Εγκαίρως είχαμε καταθέσει τις ενστάσεις μας για τους όρους της προκήρυξης του προγράμματος. Αλλά ούτε στο ελάχιστο εισακουστήκαμε για να προλάβουμε. Να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Και δυστυχώς είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.». Αυτά ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό ο Σίμος Δανιηλίδης

Παρουσίασε και τις ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων και των συλλογικών Οργάνων. Ζητούσαν από τον Μάρτιο την παρέμβαση της πολιτείας για την αλλαγή του συστήματος και των όρων της προκήρυξης. Ακόμη, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης. Έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων των γονέων για τα παιδιά τους. Να σημειωθεί ότι πέρα από τις αλλεπάλληλες και διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απέστειλε επιστολή (70377/9.8.2022) στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης στους αρμόδιους υπουργούς, στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, στους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στους προέδρους των ΠΕΔ όλης της χώρας και στον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ο κ. Δανιηλίδης μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα τις αποφάσεις των Οργάνων των Δήμων για άμεση ενίσχυση των Δήμων. Αυτών που διαθέτουν τις δομές για τη λειτουργία τμημάτων των ΚΔΑΠ. Ζητείται επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε οι Δήμοι να απορροφήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των παιδιών που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα παρά του ότι διέθεταν πλήρη φάκελο. Τόνισε, επίσης, την περίπτωση του αποκλεισμού εκατοντάδων παιδιών υπερπολύτεκνων οικογενειών με 6-7-8 παιδιά, και οικογενειών με μικτό ετήσιο εισόδημα 10-11-12.000 ευρώ: «Με τους γονείς τους να βρίσκονται σε βαθιά απόγνωση, δεδομένων των συνθηκών της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και της ανεργίας»

«Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;: παράπλευρη

απώλεια την κατάργηση όλων

των απογευματινών τμημάτων των ΚΔΑΠ.»

Επισήμανε: «Τραγικές συνέπειες θα υποστούν και χιλιάδες εργαζόμενοι στα δημοτικά ΚΔΑΠ που θα κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους ή θα αναγκαστούν να περιορίσουν την απασχόλησή τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα». «Με τέτοιες πολιτικές δεν αντιμετωπίζεται ούτε η κοινωνική κρίση ούτε το δημογραφικό πρόβλημα που απέκτησε τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας.», τόνισε εμφατικά ο Σίμος Δανιηλίδης.

Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ανέδειξε και άλλες δύο μεγάλες διαστάσεις του προβλήματος. Είναι τα «χαμένα voucher» και η κατάργηση τμημάτων ΚΔΑΠ σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.

«Το θετικό μέτρο της επέκτασης του ωραρίου των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων επιφέρει ως παράπλευρη απώλεια την κατάργηση όλων των απογευματινών τμημάτων των ΚΔΑΠ. Και αυτό εξαιτίας της επιλογής του 2017 που επιβάλλει την απαγόρευση της λειτουργίας τμημάτων ΚΔΑΠ σε Δημοτικό Σχολείο όπου υπάρχει έστω και ένα τμήμα Ολοήμερου Σχολείου. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει μόνο βραδινή βάρδια για τα τμήματα των ΚΔΑΠ (6 μ.μ.-10 μ.μ.). Με αποτέλεσμα ελάχιστες οικογένειες να επιλέξουν τα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Αυτό θα είναι ένα ακόμη θανάσιμο πλήγμα στη λειτουργία των ΚΔΑΠ, για αυτό και πρέπει να αλλάξει άμεσα. Την ίδια ώρα για μια ακόμη χρονιά διατέθηκαν χιλιάδες άχρηστα voucher σε περιοχές (νησιωτικές και ορεινές) όπου δεν υπάρχουν και δεν προσφέρονται αντίστοιχες θέσεις. Με αποτέλεσμα να δεσμεύονται πάνω από 30 εκατ. ευρώ που δεν θα χρησιμοποιηθούν», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στοιχεία που του παρέθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης. Δεσμεύτηκε να καταβληθούν «άμεσες προσπάθειες τόσο από τον ίδιο όσο και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία. Ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος. Την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στις δημοτικές δομές», όπως ανέφερε.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Συνομίλησε και για το κρίσιμο σκέλος των καταστροφών από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό στοιχεία με τα τεράστια προβλήματα. Αυτά έχουν προκληθεί, εξήγησε ότι «κατά κύριο λόγο αυτό οφείλεται στη μικρής χωρητικότητας διατομή των δικτύων των ομβρίων. Αυτά είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70 και του ’80 από τον τότε Οργανισμό Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι ευθύνη των υπουργείων και της περιφέρειας για την γρήγορη προώθηση των αντιπλημμυρικών πέριξ της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε, μάλιστα, «έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το Δήμο μας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί». «Η σκέψη και η πρότασή μας είναι να εξεταστεί για το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης το θέμα της παροχέτευσης των ομβρίων. Έχουμε τη διαφοροποίηση των κλιματολογικών δεδομένων και την τεράστια ποσότητα νερού που πέφτει στις καταρρακτώδεις βροχές. Τα δίκτυα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη είναι αδύνατον, ακόμα και όταν είναι πεντακάθαρα, να παροχετεύσουν στον Θερμαϊκό κόλπο αυτό τον όγκο των υδάτων.

Πρότεινα στον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με το υπουργείο Υποδομών. Έτσι ώστε να κινηθεί κατεπειγόντως μία ολοκληρωμένη μελέτη παροχέτευσης των ομβρίων του συνόλου του πολεοδομικού συγκροτήματος και να πραγματοποιηθεί ριζική αλλαγή του παντορροϊκού συστήματος. Όπως και ενός παράλληλου δικτύου που θα μπορεί συμπληρωματικά να παροχετεύει τις ποσότητες αυτές. Επιπλέον, για λόγους εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, αλλά και καλύτερης οικολογικής διαχείρισης του βρόχινου νερού, να προχωρήσουμε στην επεξεργασία και τον καθαρισμό μέρους των ομβρίων υδάτων. Έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των πάρκων», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

«Είναι γνωστό ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται σε οδικούς άξονες. Αυτοί στη δεκαετία του ’60 και του ’70 ήταν ρέματα μεταξύ λόφων. Οι τότε κυβερνώντες και αρμόδιοι φορείς επέτρεψαν να κατασκευαστούν αυτοί οι αγωγοί των ομβρίων. Μετά από πάνω να γίνουν οι οδικοί άξονες. Τέτοιες περιπτώσεις κατά βάση στο δήμο μας, όχι μόνο αυτές βέβαια, είναι στα δύο παλιά ρέματα. Το ένα των Συκεών: Άξονας Μεσολογγίου, Ελ. Βενιζέλου, πρ. Ελπίδος νυν Π. Αφαλή, που πηγαίνει προς τα «Περιστέρια» και την Παναγία Φανερωμένη του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου είναι το παλιό ρέμα μεταξύ των δύο λόφων.

«Δέσμευση για προβλήματα των δήμων;:

κινδυνεύουν άμεσα ζωές και στο παρά

ένα δευτερόλεπτο δεν θρηνήσαμε θύματα.»

Ο άλλος άξονας μεταξύ των Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης, που ξεκινά από τον άξονα της Επταπυργίου με Ρήγα Φεραίου, κατεβαίνει όλη τη Ρ. Φεραίου από τον Μαύρο Γάτο και καταλήγει στη στάση «Γέφυρα των Αναστεναγμών» και από κει στο πάρκο-πλατεία Κασσίμη της Νεάπολης μέχρι τη Λεωφόρο Λαγκαδά έως τους Αγίους Πάντες και τον Βαρδάρη», σημείωσε ο δήμαρχος.

«Για αυτό, άλλωστε, τεράστιες ποσότητες νερού από αυτόν τον άξονα πλημμυρίζουν την Πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη. Όπως και τον άξονα προς τους Αγίους Πάντες», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ

«Το θέμα, βέβαια, δεν είναι τοπικό. Σε εκατοντάδες σημεία της πόλης μας υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Ακόμα χειρότερα στα χαμηλά σημεία, όπου το νερό δημιουργεί λίμνες. Παρασέρνει αυτοκίνητα, καταστρέφει περιουσίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

«Τόνισα στον υπουργό με τον πιο γλαφυρό τρόπο, χωρίς να κινδυνολογώ, ότι κινδυνεύουν άμεσα ζωές και στο παρά ένα δευτερόλεπτο δεν θρηνήσαμε θύματα τις προηγούμενες ημέρες. Όμως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, ενώ, παράλληλα, καταστρέφονται και οι περιουσίες χιλιάδων συμπολιτών μας. Ήμασταν τυχεροί που δεν ήταν πρωί και δεν λειτουργούσαν καταστήματα. Δεν πήγαινε κόσμος στις δουλειές τους και δεν ξεκίνησαν ακόμα τα σχολεία», ανέφερε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόσθεσε: «Ο υπουργός σημείωσε τις προτάσεις μας και είπε ότι θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στα μεγάλα αστικά συγκροτήματα. Από τη δική μου πλευρά, θα θέσω το θέμα και σε άλλα αρμόδια Όργανα, είτε της Περιφερειακής Διοίκησης είτε της Τ.Α., είτε δημοσίων Οργανισμών. Ώστε να προκληθεί το επόμενο διάστημα και σύσκεψη για να δρομολογηθεί μία σειρά από διαδικασίες, μελέτες. Μέτρα για να προστατέψουμε όσο το δυνατόν τις ζωές, πρωταρχικά, και τις περιουσίες όλων μας».

Βέβαια ο Πέτσας, γνωστός και για τη σκανδαλώδη λίστα επιχορηγήσεων, δεν  νομίζω να ιδρώνει το αυτί του. Αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη νοιάζονται περισσότερο για το κέρδος τους και λιγότερο για τους ανθρώπους. Η ελπίδα μας είναι να το καταλάβει το σύνολο του εκλογικού σώματος και να τους γυρίσει την πλάτη σε επτά μήνες. Εκτός και αν αναγκαστούν οι εκλογές να γίνουν πιο νωρίς.Για ποια δέσμευση για προβλήματα των Δήμων;

 

Διαβάστε τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει

Δείτε τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα». Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος, και της FIPRESCI. Το 1994 έγινε μέλος του «Μικρό» (Σωματείο για την ταινία μικρού μήκους), στο οποίο ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), στο «Μικρό», στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, στο δικό του χώρο και σε συνεργασία με τη filmfabrik Productions, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει κινηματογράφο μέχρι σήμερα στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula, το οποίο διευθύνει. Συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της FIPRESCI, στην Κωνσταντινούπολη και στη Φιλιππούπολη με θέμα τον βαλκανικό κινηματογράφο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και σε Φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποία ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο (Performance). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εξόρμηση, στην οποία ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος, στην Αθηναϊκή, στη Νίκη, στο Μανδραγόρα, στην Ουτοπία, στη Σύγχρονη Εκπαίδευση, στον κατάλογο του Φεστιβάλ της Λάρισας, στη Γραφή, στο Κ.ΛΠ., στο Ριζοσπάστη και στο Αλμανάκ της ΠΕΚΚ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», στο οποίο ήταν διευθυντής σύνταξης, το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», στο οποίο ήταν διευθυντής, το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε, μαζί με τον Κώστα Σταματόπουλο, την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV, από το 2008 έως το 2009. Ήταν υπεύθυνος για τους διαδικτυακούς τόπους www.cinemainfo.gr και www.theaterinfo.gr. Ίδρυσε και διεύθυνε το greeceactuality.wordpress.com. και τώρα διευθύνει και αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr και www.thessalonikinfo.gr. Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική Βιβλιοθήκη) και «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως το Αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο, το 2002, την Εβδομάδα Κλασικού Ιαπωνικού Κινηματογράφου και την Εβδομάδα Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 2002, ως μέλος της Π.Ε.Κ.Κ. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος Νέων Δημιουργών, στο Ε.Κ.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Θεσσαλονίκη. Διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους, οι δύο πτυχιακές για το Master στο πανεπιστήμιο Middlesex, και την ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας». ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ «Μέσα από τις βιτρίνες», 8΄, 2009, σκηνοθεσία «Nafasz», 7΄, 2009, σκηνοθεσία «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας», 50΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Στιγμή απολιθωμένη», 31΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Η τελευταία λατέρνα», 6΄, 2010, σεναριακή επιμέλεια «Το κλειδί της επιστροφής», 13΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Το συρματόπλεγμα», 19΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Στο Τσινάρι», 7΄, 2017, σκηνοθεσία «Sotos, ζωγράφος αει…πράγμων», 2020, 97΄, σκηνοθεσία-φωτογραφία ΒΙΒΛΙΑ «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», του Jean Mitry, μετάφραση, εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα, 2001 «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, Αθήνα, 2004 «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004 «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη, 2006


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved