ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Οι δραστηριότητες του δικτύου βιβλιοθηκών στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται εδώ. Διάφορες εκδηλώσεις που ενδιαφέρον μία μεγάλη γκάμα του κοινού αυτής της πόλης. Η κάθε βιβλιοθήκη ζωντανεύει και ανοίγεται στον κόσμο, είναι ένας «χρηστικός τόπος».

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

Διάλεξη του Αργύρη Νικολάου, εκπαιδευτικού, πρώην Σχολικού Σύμβουλου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ρόλο των βιβλιοθηκών στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στη ζωή.

Ο Αργύρης Νικολάου θα μας απαντήσει στο ερώτημα γιατί εδώ και 25 χρόνια αδιαλείπτως είναι χρήστης και αναγνώστης της Κεντρικής  Δημοτικής Βιβλιοθήκης. «Είναι η βιβλιοθήκη που στα βιβλία της βρήκα απαντήσεις σε ερωτήματα που με απασχολούσαν ως άνθρωπο και εκπαιδευτικό. Είναι ο χώρος όπου βρήκα συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στο έργο μου στην εκπαίδευση» μας εξηγεί και συνεχίζει πως βλέπει τη βιβλιοθήκη «ως μία από τις διαδρομές της ζωής. Ως εφόδιο ζωής. Ως δυνατότητα να βελτιώσεις την καθημερινή σου ύπαρξη και  το περιβάλλον στο οποίο εντάσσεσαι. Διαδρομές ανθρώπων για τους οποίους η βιβλιοθήκη ήταν από τις πιο σημαντικές πραγματικότητες της ζωής τους. Η βιβλιοθήκη είναι ναός της ποίησης και της σοφίας. Είναι έργο. Ατέλειωτη σαν τη ζωή. Κάτι που δεν χάνεται. Εξάλλου «το που δεν δύει ποτέ πως κανείς να το χάσει; Ηράκλειτος».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και εντάσσεται στις Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2015.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2301 374808.

ekdiloseis thessaloniki 25032015 foto2

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζεται ο  θεματικός κύκλος με τίτλο: «Βιβλιοθήκες και ψυχολογία» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη με την κλινική ψυχολόγο και υπνοθεραπεύτρια Χαρά Βλαχοδήμου που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Πέμπτη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

«Έλα σε επαφή με τη δημιουργική σου πλευρά και μεγαλούργησε». Είσαι άνεργος; Φοιτητής; Έχεις ελεύθερο χρόνο και θέλεις να δουλέψεις πάνω σε κάτι που αγαπάς;  Έλα να γνωρίσεις από κοντά τον τρόπο για να δημιουργήσεις νέες προσωπικές ιδέες και να τις κάνεις πράξη.Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 19.30 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εθνικής Αμύνης 27, θα παρακολουθήσουμε μια σεμιναριακή διάλεξη για το πώς μπορούμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, πως μπορούμε να κάνουμε την ιδέα επιχείρηση και το όνειρο πραγματικότητα.

Μαζί με την ψυχολόγο Χαρά Βλαχοδήμου θα είναι και η Σοφία Θεοδωρίδου, υπεύθυνη Μάρκετινγκ  των ΙΙΕΚ Παστέρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808.

ekdiloseis-thessaloniki-25032015-foto3

ΤΟ ΦΑΓΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

Από το βιβλίο «Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης», της Κατερίνας Τζαβάρα.

Σε ποιον άραγε δεν αρέσουν τα μυστήρια; Ποιος δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί, να ψάξει, να στύψει το μυαλό του σαν πορτοκάλι προκειμένου να βρει τη λύση ενός μυστηρίου; Και όταν μάλιστα η πηγή του μυστηρίου αφορά σε αγαπημένη συνήθεια και λαμβάνει χώρα σε αγαπημένο σημείο της πόλης, τότε, από μόνο του αυτό αποτελεί κίνητρο για αναζήτηση με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, της λύσης!

«Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης» δεν αφήνει ασυγκίνητους τη Λητώ και τον Πάρη, δυο βιβλιοφάγους καθώς και μυστηριοφάγους φίλους, που αποφασίζουν αμέσως να αναλάβουν δράση. Ξεθάβουν τον Σέρλοκ Χολμς και τον Ηρακλή Πουαρώ που κρύβουν  μέσα τους και σπεύδουν για επιτόπου έρευνα. Και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα μέσα όπως το «αναγνωστικό» τους καπέλο, τον «μαγικό κώδικα» καθώς και να παραβούν κανόνες! Συχνά λένε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τελικά θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο;

Διαβάζουμε «Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης», της Κατερίνας Τζαβάρα, μαθαίνουμε ποιος δαγκώνει τα βιβλία σ’αυτήν τη βιβλιοθήκη και με βοηθό τη φαντασία μας συμπληρώνουμε τις λέξεις που λείπουν από τις φαγωμένες σελίδες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 6μμ, στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης , και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Τη δράση υλοποιεί η Μαρία Ουζουνίδου,  η οποία είναι  απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής και θεατρικής γραφής από την Πένυ Φυλακτάκη. Έχει κερδίσει το 3ο βραβείο στον 8ολογοτεχνικό διαγωνισμό του Ιωνικού Συνδέσμου με το διήγημα «Η Κρυσταλλένια στη χώρα των βιβλιοθαυμάτων».

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» όπου υπήρξε μέλος της χορωδίας και της λογοτεχνικής ομάδας του σχολείου για πολλά χρόνια. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ και του Τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ. Σπούδασε πιάνο, φωνητική και απέκτησε την επάρκεια για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάστηκε ως νηπιαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και σε κέντρα προσχολικής αγωγής, διδάσκοντας πιάνο, θεατρική αγωγή και αγγλικά. Ως παιδαγωγός εκπαιδεύτηκε και δίδαξε τη μέθοδο Montessori για την οποία απέκτησε και τιμητικό δίπλωμα το 2009.

Στη δημόσια εκπαίδευση εργάστηκε σε νηπιαγωγεία της περιφέρειας, αλλά και σαν διοικητικό προσωπικό στα γραφεία των ΔΙΙΕΚ Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε στον τομέα του δημόσιου management για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2005 ανέλαβε το συντονισμό και την εποπτεία των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας των αποφοίτων των ΔΙΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης. Από το 2007 ως το 2010 εργάσθηκε ως αποσπασμένη νηπιαγωγός, υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στο Τ.Ε.Π.Α.Ε του Α.Π.Θ, όπου και παρουσίασε για πρώτη φορά τη δική της μέθοδο στην οργάνωση και διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων στο σχολείο.

Σήμερα εργάζεται στο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νεάπολης και παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. Είναι ενεργό μέλλος της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση) και πολλών πολιτιστικών οργανώσεων της πόλης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της προσχολικής αγωγής στους τομείς της Αισθητικής και Φυσικής Αγωγής στο νηπιαγωγείο. Από το 2007 ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων για την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία.

Έργα της στις Εκδόσεις Διάπλους:

Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου,  Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης,

Πού να απλώσω τόση αγάπη;, Έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης,

Μαγικές διαδρομές στην τέχνη: Οδυσσέας Ελύτης, Γεώργιος Ιακωβίδης, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Κωστής Παλαμάς,  Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Σπύρος Βασιλείου.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

Εγώ για σένα…, Διάπλους

Παιδική ηλικία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Ηρόδοτος

Πετάει… ο γάιδαρος;,

Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύω τα παλιά: Χειμώνας,

Το δικό μας θέατρο.

ekdiloseis thessaloniki 25032015 foto4

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση για τον θεατρικό συγγραφέα, ποιητή και πεζογράφο Σάκη Σερέφα, την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Για τον Σάκη Σερέφα θα μιλήσει ο Σάκης Σερέφας. Θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια «πρώτη» το φαντασμαγορικό υπερθέαμα «Το σύμπαν της βίας στη Θεσσαλονίκη», βασισμένο σε θεατρικά έργα, ποιήματα, μυθιστορήματα και μελετήματα του συγγραφέα (χωρίς υπόκρουση άρπας). Μετέχουν οι δευτεροετείς σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς»: Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Μαλβίνα Ανθή, Ιωάννης Βαρβαρέσος, Κυριάκος Βλάχος, Λάζαρος Βρουλάκος, Άρτεμις Ζούλη, Ιωάννα Θεοδοσιάδου, Ευγενία Κοτοπούλου, Ζωή Λαζαριώτου, Ελένη-Γκόλφω Μιχαηλίδη, Fabrichio Muco, Σταυρούλα Νικολαΐδου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Κορνηλία Προκοπίου, Αγγελική Λώτη, Μαρία Ραπαντά, Μαριαλένα Στεργίου, Αντωνία Τεκνετζίδου, Ειρήνη Τζουρέλη, Χρυσάνθη Τσιτάκη και Αντώνιος Φωτιάδης   με τη διδασκαλία του σκηνοθέτη-δασκάλου υποκριτικής Τάσου Ράτζου.

Ο Σάκης Σερέφας γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2000 έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, όπου παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων του Τμήματος Κλασικών Σπουδών σχετικών με τη νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Λογοτεχνία. Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 50 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτες για πόλεις, για τόπους και για ποιητές, μεταφράσεις και ανθολογίες. Έγραψε 13 θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας, στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Tristan Bates Theatre (Λονδίνο, σε αγγλική μετάφραση) και αλλού.
Το θεατρικό έργο του Μαμ τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007», της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών. Το θεατρικό έργο του Λιωμένο Βούτυρο παρουσιάστηκε ως πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγιεβο (2012). Το θεατρικό έργο του Αποστολή στον Πλανήτη Γη τιμήθηκε με το Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού για το 2007. Το θεατρικό έργο του «Θα σε πάρει ο Δρόμος» περιλαμβάνεται στον κατάλογο «Τα 120 καλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά θεατρικά έργα», της European Theatre Convention (ETC, 2010).

Το βιβλίο του «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, 2008. Το βιβλίο «Θεσσαλονίκη σε πρώτο πρόσωπο» (κείμενα: Σάκης Σερέφας, φωτογραφίες: από το αρχείο του Χάρη Γιακουμή), τιμήθηκε με το βραβείο Milos ως το καλύτερο ελληνικό φωτογραφικό βιβλίο στην 5η Φωτογραφική Συνάντηση Κυθήρων 2006, από την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων και μεταφράστηκε στα γαλλικά από τις εκδόσεις Kallimages. Έγραψε το σενάριο για την ταινία «Ρουλεμάν» (μεγάλου μήκους, σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος, 2004) η οποία προβλήθηκε στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2005) καθώς και στο film-market του Φεστιβάλ των Καννών (2005).

Γιάννης ΙωαννίδηςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα». Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος, και της FIPRESCI. Το 1994 έγινε μέλος του «Μικρό» (Σωματείο για την ταινία μικρού μήκους), στο οποίο ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), στο «Μικρό», στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, στο δικό του χώρο και σε συνεργασία με τη filmfabrik Productions, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει κινηματογράφο μέχρι σήμερα στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula, το οποίο διευθύνει. Συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της FIPRESCI, στην Κωνσταντινούπολη και στη Φιλιππούπολη με θέμα τον βαλκανικό κινηματογράφο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και σε Φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποία ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο (Performance). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εξόρμηση, στην οποία ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος, στην Αθηναϊκή, στη Νίκη, στο Μανδραγόρα, στην Ουτοπία, στη Σύγχρονη Εκπαίδευση, στον κατάλογο του Φεστιβάλ της Λάρισας, στη Γραφή, στο Κ.ΛΠ., στο Ριζοσπάστη και στο Αλμανάκ της ΠΕΚΚ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», στο οποίο ήταν διευθυντής σύνταξης, το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», στο οποίο ήταν διευθυντής, το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε, μαζί με τον Κώστα Σταματόπουλο, την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV, από το 2008 έως το 2009. Ήταν υπεύθυνος για τους διαδικτυακούς τόπους www.cinemainfo.gr και www.theaterinfo.gr. Ίδρυσε και διεύθυνε το greeceactuality.wordpress.com. και τώρα διευθύνει και αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr και www.thessalonikinfo.gr. Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική Βιβλιοθήκη) και «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως το Αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο, το 2002, την Εβδομάδα Κλασικού Ιαπωνικού Κινηματογράφου και την Εβδομάδα Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 2002, ως μέλος της Π.Ε.Κ.Κ. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος Νέων Δημιουργών, στο Ε.Κ.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Θεσσαλονίκη. Διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους, οι δύο πτυχιακές για το Master στο πανεπιστήμιο Middlesex, και την ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας». ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ «Μέσα από τις βιτρίνες», 8΄, 2009, σκηνοθεσία «Nafasz», 7΄, 2009, σκηνοθεσία «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας», 50΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Στιγμή απολιθωμένη», 31΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Η τελευταία λατέρνα», 6΄, 2010, σεναριακή επιμέλεια «Το κλειδί της επιστροφής», 13΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Το συρματόπλεγμα», 19΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Στο Τσινάρι», 7΄, 2017, σκηνοθεσία «Sotos, ζωγράφος αει…πράγμων», 2020, 97΄, σκηνοθεσία-φωτογραφία ΒΙΒΛΙΑ «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», του Jean Mitry, μετάφραση, εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα, 2001 «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, Αθήνα, 2004 «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004 «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη, 2006


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved