Μύλος των ξωτικών

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μύλος των ξωτικών: γράφει ο Δημήτρης Βασιλείου

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου ξεκουράστηκε για ένα χρόνο. Ανοίγει και φέτος την πόρτα του, στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022. Ζωντανεύει το Βασίλειο των Χριστουγέννων και τον Παραμυθόκοσμο.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Έχω μία ιδιαίτερη προϊστορία με το μικρό Παρίσι της Θεσσαλίας. Μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφουμε να δούμε το σύγχρονο στολίδι της πόλης. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου όλοι παίρνουν τα μέτρα τους. Οφείλω να ομολογήσω πως αυτό που θα αντικρίσει ο επισκέπτης δεν έχει άλλο όμοιο του. Πλην της Ονειρούπολης της Δράμας.

Μύλος των Ξωτικών, Το θέμα στη 10η κατά σειρά διοργάνωση θα είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων». Συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας. Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση. Παραπέμπουν στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου.

Όλα είναι μελετημένα και προσεγμένα με ακρίβεια χιλιοστού. Ιδιαίτερα οι θεματικές που προστίθενται κάθε χρόνο έτσι ώστε κάθε μικρός ή μεγάλος επισκέπτης να παίρνει το δικό του διδακτικό μήνυμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τα μέτρα προστασίας τηρούνται με ευλάβεια. Χωρίς πιστωτικό εμβολιασμού θα συνιστούσα να μην πλησιάσετε τον χώρο.

Μία μαγική πολιτεία πασπαλισμένη με χριστουγεννιάτικη χαρά και πρωτοχρονιάτικη αισιοδοξία. Μυρίζει μέλι και κανέλα. Σας προσκαλεί να περιπλανηθείτε ανάμεσα σε ξωτικά, νεράιδες, ιππότες, ονειρεμένα τοπία.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάτι διαφορετικό συμβαίνει μέσα στον Μύλο των Ξωτικών. Θα συνδυάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων. Γίνεται ο Μύλος των Ξωτικών. Ένα βιομηχανικό κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή του (1884). Σε βαλκανικό επίπεδο. Πόλος γενικότερης ανάπτυξης της πόλης στα δύσκολα χρόνια μετά την απελευθέρωση (1881).

Μύλος των ξωτικών

Μέχρι τη διακοπή της λειτουργίας του. Τη δεκαετία του 1980, διατήρησε σχεδόν απαράλλαχτη τη δομή της λειτουργίας του. Αποτελεί έτσι σήμερα μία ακτινογραφία της παραγωγικής διαδικασίας των αλευρόμυλων από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σήμερα σχεδόν ακέραιος στη θέση του, insitu. Με όλες τις αντιπροσωπευτικές μηχανές της γραμμής παραγωγής αλευροποίησης του σίτου.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Φέτος στο παραμυθένιο κάστρο του Αη Βασίλη εμφανίστηκαν Ιππότες από μια άλλη εποχή. Καλόκαρδοι, ευγενικοί και ειρηνικοί. Θα συντροφεύουν τους επισκέπτες του Μύλου. Θα αφηγηθούν ανθρώπινες, συγκινητικές ιστορίες.
Το κτιριακό συγκρότημα του Μύλου έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο. «Αποτελεί αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Όπως αυτή διαμορφώθηκε τον περασμένο αιώνα στον Ελλαδικό χώρο.

Η σπουδαιότητα του Μύλου εκτός από το πολύ σημαντικό κέλυφος, εστιάζεται στη συλλειτουργία των δύο ενεργειακών δυναμικών. Νερό, θερμική ενέργεια και μετά ηλεκτροκίνηση. Στην ομαλή συνύπαρξη παραδοσιακής αλευροποιίας (μυλόπετρες). Πλήρους ανεπτυγμένου συστήματος κυλινδράλεσης. Το σύνολο συμπληρώνει η παραγωγική διαδικασία του μακαρονοποιείου.

Ο Μύλος των Ξωτικών, ένα πραγματικά εντυπωσιακό θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο. Στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Περιμένει να σας υποδεχτεί. Για μία εορταστική απόδραση με την οικογένειά σας, τους φίλους και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Ο ΜΥΛΟΣ

Ο Μύλος Ματσόπουλου ανήκει στη βιομηχανική κληρονομιά. Ως μνημείο της τεχνικής και βιομηχανικής κληρονομιάς έχει ιδιαίτερη συναισθηματική. Κοινωνική αξία για την τοπική κοινωνία των Τρικάλων. Γιατί αποτέλεσε παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης στη διάρκεια της λειτουργίας του. Αναπόσπαστο τμήμα της συλλογικής μνήμης της πόλης. Γιατί ακόμα αποτέλεσε φορέα διαφόρων πληροφοριών. Η μελέτη των οποίων μπορεί να συμβάλλει στην προσέγγιση και την κατανόηση μέρους της τοπικής ιστορίας.

Η μαγεία του παραμυθιού τυλίγει μικρούς και μεγάλους. Στο φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο του παλιού Μύλου Ματσόπουλου. Το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ιππότες ακοίμητοι φρουροί του. Μας ταξιδεύουν σε παραμυθένιους κόσμους. Εκεί που τα ξωτικά φιλικά και συνάμα ζαβολιάρικα, μας χαρίζουν ατελείωτες στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Μύλος των ξωτικών

Όπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου: «Οι ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον». Διότι «μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς». Για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι».

Ο Μύλος των Ξωτικών δίνει το φετινό μήνυμα είναι αυτό που πρέπει να ακουστεί τώρα. Μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε: Μετά την περυσινή μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης «φέτος τα δεδομένα είναι πιο καθαρά. Υπάρχει το εμβόλιο και η νόσηση συμπολιτών. Μας οδήγησαν στη λήψη της ξεκάθαρης απόφασης, να υλοποιήσουμε τη γιορτή».

Αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τα οικονομικά και άλλα μεγέθη. Δίνοντας μέγιστη έμφαση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συμμάχων-χορηγών.

Ζήτησε δε μαζική… επιστράτευση. Για να δοθεί το εμβληματικό μήνυμα με την ευκαιρία της 10ης διοργάνωσης. Επιμένοντας, τόσο στη θεματολογία, όσο και στην ασφάλεια των χιλιάδων-επισκεπτών.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το τέρμα. Ο Αη Βασίλης και τα Ξωτικά, οι πολύτιμοι βοηθοί του, ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Για να προλάβουν να επισκεφτούν τα παιδιά όλου του κόσμου. Να καταλήξουν στο βασίλειό τους, στο Μύλο των Ξωτικών. Να διασκεδάσουν μαζί μας.

Μύλος των ξωτικών

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ

Όπως διαβάσαμε για την ιστορία των ιπποτών:

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά. Θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.

Οι ειρηνικοί και ευγενικοί ιππότες θα μας αφηγηθούν μία ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία. Με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι  τόπος όπου θα συναντήσουμε τους καλόκαρδους ιππότες. Στα εντυπωσιακά τους φρούρια. Θα ταξιδέψουμε, μέσα από τις ιστορίες τους, σε μία άλλη εποχή. Όπου έννοιες όπως η αναγέννηση, η αλληλεγγύη, η προστασία, η αγάπη είχαν πραγματική σημασία.

Όσο για τις δράσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μαζί με τους φίλους, την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στον Μύλο των Ξωτικών είναι:

Επίσκεψη στο κάστρο του Άη Βασίλη όπου στέκει αγέρωχος ο Καλόκαρδος Πορφυρός Ιππότης, στο κάστρο της Αγάπης και μας μαθαίνει για την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΜΗΧΑΝΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

Από τα δελτία τύπου μάθαμε πως ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας τόνισε ότι η προσπάθεια γίνεται για «έναν καινούργιο, διαφορετικό, αναγεννημένο Μύλο των Ξωτικών. Ξαναχτίζουμε τη μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής χαμόγελου στην Ελλάδα. Για τα παιδιά, προκειμένου να ζήσουν ξανά ένα όμορφο παραμύθι, σε συνδυασμό με τη γνώση για το περιβάλλον».

Επεσήμανε ως προς τη θεματολογία, ότι η κεντρική ιδέα αφορά στο ότι «οι ιππότες προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον, βρίσκονται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».

Μύλος των ξωτικών

Αποκαλύπτοντας δράσεις των Ξωτικών, ο κ. Κωτούλας τόνισε ότι

Θα υπάρχει μείωση στο πλαστικό (θα αφορά σε πλαστικό μιας χρήσης).

Τμήμα της παραγόμενης ενέργειας θα προέρχεται κατά το δυνατόν από ανανεώσιμες πηγές.

Τα απορρίμματα θα εντάσσονται στην προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Τόνισε ότι το αισιόδοξο μήνυμα αφορά στο ότι οι Τρικαλινές και οι Τρικαλινοί να αγκαλιάσουν το εγχείρημα. Για πιο όμορφα Χριστούγεννα φέτος στα Τρίκαλα.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Πλωτό Φρούριο του Νερού όπου βρίσκεται η πηγή της ζωής. Την φυλάσσει ο κομψός και δροσερός Κυανός Ιππότης.
Στο καταπράσινο Φρούριο της Φύσης του Σμαραγδένιου Ιππότη. Γεμάτο μυρωδιές και γνώσεις του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Μύλος των Ξωτικών: η φράση που θα χαρακτηρίζει τη φετινή διοργάνωση είναι πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτά που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Και μάλιστα «με μέγιστη αυστηρότητα», όπως επεσήμανε. Αναφερόμενος στο παράδειγμα των νησιωτών, που εμβολιάστηκαν για τη θερινή τουριστική περίοδο.

Ο κ. Ράπτης έδωσε το μήνυμα για τον εμβολιασμό όλων, ώστε «ο φετινός Μύλος των Ξωτικών να είναι ένας ασφαλής προορισμός. Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η φράση αφορά και τους επαγγελματίες. Αυτούς που θα συνεργαστούν με τον Μύλο. Φυσικά, το προσωπικό, για τον κορυφαίο οικογενειακό προορισμό της χώρας. Το κορυφαίο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Μύλος των ξωτικών

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

Απολαύστε εντυπωσιακά γλυκίσματα στο Εργαστήρι Σοκολάτας. Όπου τα καλικαντζαράκια παρασκευάζουν τεράστιες πλάκες σοκολάτας. Ο Μύλος των Ξωτικών σας προσφέρει το Candy Express. Είναι γεμάτο ζαχαρωτά και γλυκές εκπλήξεις. Μη χάσετε την μοναδική εμπειρία που θα σας προσφέρει το Μουσείο των Μανιταριών. Αλλά και το μανιτάρι που έφερε η Αλίκη από τη χώρα των θαυμάτων για το Μύλο των Ξωτικών. Μαζί με τις φοβερές πεταλούδες. Με τα μοναδικά τους χρώματα και την ομορφιά τους θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Και φυσικά μην ξεχάσετε να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τις δωρεάν δράσεις. Αυτές που προσφέρει ο Μύλος των Ξωτικών.

Στον παραμυθένιο κόσμο του Μύλου των Ξωτικών θα αφεθείτε και θα απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο περιπέτεια. Για μικρούς και μεγάλους. Ξεφαντώστε και χορέψτε ένα ξέφρενο χορό στον πάγο στο Παγοδρόμιο του «Μύλου των Ξωτικών». Ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρομία στην Ελλάδα. Χαρείτε ατέλειωτα παιχνίδια στο εντυπωσιακότερο Fun Park στην Ελλάδα. Περιηγηθείτε στο παραμυθένιο κάστρο του Άη Βασίλη με την πανέμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα ξύλινα σπίτια. Τις τοπικές γεύσεις και προϊόντα.

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών έχει ιππότες μαζί με το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Έρχονται να μας αφηγηθούν μία συγκινητική ιστορία και να μας μεταφέρουν ένα πολύ δυνατό μήνυμα.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ο Χρυσαφένιος Ιππότης σας περιμένει στο Φρούριο της Ενέργειας. Ένα χώρο φιλικό προς το περιβάλλον. Μας μαθαίνει για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών. Όπου θα στείλετε γράμματα στο πραγματικό Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη.

Το Σπίτι του Άη Βασίλη. Το πιο ονειρεμένο σημείο του πάρκου. Όπου η μεγάλη του αγκαλιά περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες. Νεράιδες, ιππότες και ξωτικά σας υποδέχονται στην είσοδό του
Το Κάστρο των Ιπποτών της Playmobil. Ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους αφού ζωντανεύει τα αγαπημένα μας παιδικά όνειρα.

Μύλος των ξωτικών

Αν ψάξετε κάπου ανάμεσα στο παραμυθένιο δάσος θα βρεθείτε το Πηγάδι των Ευχών. Μπορείτε μυστικά να του πείτε την ευχή σας. Και μην ξαφνιαστείτε… ίσως σας απαντήσει!

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μέρος όπου σε μία από τις παραμυθένιες τους ιστορίες, οι ιππότες θα μας μιλήσουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Τους τρόπους που μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό οι ιππότες των Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης θα ντυθούν στα πράσινα και θα προστατέψουν το κάστρο μας.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ

Το ταξίδι συνεχίζεται. Ο Μύλος ων Ξωτικών μας δίνει 6 ακόμη δραστηριότητες. Ό,τι ετοίμασαν τα Ξωτικά σας περιμένουν στο Μύλο για να ζήσετε το δικό σας παραμύθι:
Χριστουγεννιάτικο Fun Park

Το παγοδρόμιο των ξωτικών

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Η Γλυκιά Αγορά

Το Candy Express

Η Αγορά Μανιταριών

Μέρες παραμυθιού 2021

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΚΑΙ ΤΑ AFTER

Δεν ξέρω πως να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο δήμο Τρικκαίων. Όπου κάθε φορά ακόμα και στο και πέντε μας έχει βοηθήσει σε αυτές μας τις εξορμήσεις. Σας προτρέπουμε να έρθετε εδώ με τις οικογένειές σας. Ο συνδυασμός της περιοχής μοναδικός: Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα, Ελάτη, Περτούλι. Σας δίνουν ένα κίνητρο για μια όμορφη απόδραση που μαζί με τα εξαιρετικά κρασιά της περιοχής. Ιδιαίτερα στο Μεσανιόκλα ολοκληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο αυτή την υπέροχη περιήγηση σας στην Θεσσαλία.

Το πάρκο Μουτσόπουλου καταλαμβάνει 60 στρέμματα. Το πάρκο λύνεται και ξαναστήνεται κάθε χρόνο. Μέσα σε περίπου δύο μήνες. Προ και μετά την περίοδο λειτουργίας του.

Μύλος των ξωτικών

Η 10η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει. Προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Μύλος των Ξωτικών κάτι καινούριο μας προσφέρει.

Η διασημότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ο Καρυοθραύστης, ένα παραμύθι του Γερμανού συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν. Μετά από αρκετά χρόνια ο Ρώσος συνθέτης Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι συνέθεσε. Το έκανε μπαλέτο σε δυο πράξεις. Θα μας χαρίσει μοναδικές και παραμυθένιες εμπειρίες φέτος. Στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: ΤΟ ΘΕΜΑ

Για φέτος το θέμα του μύλου είναι «Ο θρύλος του ιππότη των Χριστουγέννων». Είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και στην οικολογική συνείδηση. Μέσα από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Ας σημειωθεί πως στα Τρίκαλα το ποσοστό του ολοκληρωμένου εμβολιασμού έφτασε στο 61%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην άρτια οργανωμένη επίσημη ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr. Είναι διαθέσιμος και ο τηλεφωνικός αριθμός 24310 38890.

Πως θα πάτε: με το αυτοκίνητό σας, το ΚΤΕΛ ή το τρένο.

Ημερομηνίες: 8 Δεκεμβρίου 2021-6 Ιανουαρίου 2022.

Μπορείτε να δείτε που είναι εδώ

 

Διαβάστε τα άρθρα λαογραφίας

Δείτε τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσειΟ Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στις Σχολές Δοξιάδη. Έκανε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο στο Fine Art College of Eton. Σπούδασε επίσης ηχοληψία στην Σχολή Παπαντωνοπούλου. Από την έναρξη της ελεύθερης Ραδιοφωνίας θήτευσε σε διάφορα ραδιόφωνα. Από το 1995 έχει αναλάβει την παραγωγή πολιτιστικών εκπομπών. Εδώ και 15 χρόνια συνεργάζεται με το free press ταξιδιωτικό περιοδικό «On the road». Ταξιδιωγραφεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Από το 2020 συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό www.thessalonikinfo.gr.


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved