Κύριε υπουργέ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ «ΑΔΩΝΙΣ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κύριε υπουργέ: γράφει ο Γιάννης Πετρόπουλος

Κύριε υπουργέ. Αν σας πρότειναν να εγκατασταθείτε μόνιμα σε μια χώρα όπου εκτός των άλλων στην πολιτική σκηνή σημαντικό παράγοντας είναι ένας άνθρωπος σαν αυτόν, θα πηγαίνατε; Εγώ όχι. Τον Άδωνη Γεωργιάδη μόνο για ημίτρελο ή ερασιτέχνη κλόουν μπορείς να τον εκλάβεις. Και όμως είναι υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Άρα οι τύχες των ταλαίπωρων κατοίκων αυτής της χώρας βασίζονται εν μέρει και στους δικούς του ώμους. Ποια είναι λοιπόν η γνώμη σας για την σοβαρότητα του κόμματος της ΝΔ;

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΤΟ ΒΙΟΓΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 1972. Είναι Έλληνας πολιτικός προσκείμενος στην Δεξιά. Η κύρια επαγγελματική δραστηριότητά του υπήρξε, επί σειρά ετών, η διεύθυνση του φερώνυμου οικογενειακού εκδοτικού οίκου. Σήμερα, υπηρετεί ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι επίσης βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Β1 του Βόρειου τομέα των Αθηνών. Αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αρμόδιος για την κοινοβουλευτική ομάδα.

Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση το 1994, την οποία και ανέλαβε από κοινού με τον αδερφό του Λεωνίδα Γεωργιάδη, μετά το θάνατο των γονέων του. Τα βιβλία των εκδόσεων «Γεωργιάδη – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων» άρχισε να τα προωθεί μέσω τηλε-πωλήσεων συνεργαζόμενος με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια τη δεκαετία του 1990. Κυκλοφόρησε ως συγγραφέας τρία βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος, δύο από τα οποία αποτελούσαν αντιγραφή άλλων έργων.

«Κύριε υπουργέ: το 2016 διορίστηκε

Αντιπρόεδρος του κόμματος.»

Το 2003 προσχώρησε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, το ΛΑ.Ο.Σ, με το οποίο αναδείχτηκε βουλευτής για πρώτη φορά, στις εθνικές εκλογές του 2007. Ο γάμος του με την Ευγενία Μανωλίδου το 2009 θα απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ μια που ο Γεωργιάδης ήταν πλέον σχεδόν καθημερινό τηλεοπτικό πολιτικό (και όχι μόνο) πρόσωπο. Συμμετείχε στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου μαζί με τους Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη. Διορίστηκε υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη ναυτιλία.

Κύριε υπουργέ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΝΔ

Το Φεβρουάριο του 2012 ο Γεωργιάδης, όπως επίσης και ο Μάκης Βορίδης, διαφώνησε με το ΛΑΟΣ. Υπερψήφισε στη Βουλή των Ελλήνων τη δανειακή σύμβαση του δεύτερου Μνημονίου. Διαγράφηκε από το κόμμα και προσχώρησε σχεδόν αμέσως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις επόμενες εκλογές, έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. Ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας για ένα έτος (2013 – 2014). Έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος, λαμβάνοντας 45.000 ψήφους. Το 2016 διορίστηκε Αντιπρόεδρος του κόμματος. Από κοινού με τον Κωστή Χατζηδάκη. Τομέας ευθύνης του, η κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρείται αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα έχει εκφράσει πολλές φορές ανιστόρητες και μισαλλόδοξες απόψεις αγγίζοντας την ιδεολογία της ακροδεξιάς.  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο αδερφός του, Λεωνίδας, καταδικάστηκαν ως εκδότες πρωτόδικα για προσβολή πνευματικής περιουσίας. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι δύο βιβλία της Ἀννας Τζιροπούλου-Ευσταθίου που εκδίδονταν από τον εκδοτικό τους οίκο, «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ», αποτελούσαν αντιγραφή ιδεών τρίτων χωρίς άδεια.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Στο βιογραφικό που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία». Ισχυρισμός που πλέον δεν υπάρχει στο βιογραφικό του. Το πρώτο βιβλίο είναι ένας «Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων»: Αποτελείται από δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο βασίζεται σε μια εργασία που είχε εκδώσει ο πατέρας του Αθανάσιος Γεωργιάδης, το 1979. Το δεύτερο αποτελεί αντιγραφή ενός καταλόγου αρχαίων νομισμάτων έκτασης 120 σελίδων του Βρετανού νομισματολόγου Μπάρκλεϊ Χεντ.

Το δεύτερο βιβλίο του Γεωργιάδη είναι το «Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: ο μύθος καταρρέει». Στο βιβλίο, σύμφωνα με το Γεωργιάδη: «Καταρρίπτονται οι μύθοι της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα με επιστημονικές εξηγήσεις». Το βιβλίο χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων ως πηγές τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ο βασικός ισχυρισμός του βιβλίου είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ήταν νομικά απαγορευμένη και κοινωνικά κατακριτέα. Ιστοσελίδα αρχαιογνωστικού ενδιαφέροντος του κολλεγίου Vassar απορρίπτει τη θέση αυτή του Γεωργιάδη. Ως ασύμβατη με την ύπαρξη συντριπτικών υπέρ του αντιθέτου στοιχείων. Τον κατηγορεί ότι «επιδιώκει να επιβάλει τις ομοφοβικές του αξίες στην κλασική αρχαιότητα για να ισχυριστεί ότι αποτελεί συνεχιστή της».

«Κύριε υπουργέ: διέγραψε

από το διαδίκτυο το φόρουμ που διατηρούσε

με την ονομασία «Εκκλησία του δήμου».»

Το τρίτο βιβλίο είναι ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ το Β΄ το 1453. Τίτλος:  «Θεοδώρα Φραντζή: η άλωσις». Το σύγγραμμα αποτελεί κατά 99% αντιγραφή μυθιστορήματος του Αγγλικανού ιερωμένου Τζον Μέισον Νηλ. Είχε δημοσιευθεί το 1857 και μεταφραστεί στην καθαρεύουσα τρία χρόνια αργότερα. Ο Γεωργιάδης απλούστευσε τη γλώσσα. Παρουσίασε τον πρωταγωνιστή ως Έλληνα με το όνομα «Νικηφόρος» έναν βασικό πρωταγωνιστή. Στο πρωτότυπο μυθιστόρημα ήταν Βάραγγος. Προσέθεσε νέο χαρακτήρα, τον Εβραίο σύμβουλο του Μωάμεθ που εμφανίζεται να δηλώνει ότι σιχαίνεται τους Έλληνες.

Κύριε υπουργέ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών στις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012. Εκ νέου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το Μάρτιο του 2013 διέγραψε από το διαδίκτυο το φόρουμ που διατηρούσε με την ονομασία «Εκκλησία του δήμου». Συμμετείχε συνδιαλεγόμενος με ομοϊδεάτες του, εκφράζοντας τις απόψεις του. Μεταξύ άλλων καταφερόμενος εναντίον στελεχών της ΝΔ.

Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ως υπουργός Υγείας θεσμοθέτησε τη δωρεάν νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών. Πέτυχε την ενίσχυση χρήσης γενόσημων φαρμάκων. Επί Υπουργίας του, το 2013, εκπονήθηκε ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης του χώρου της Υγείας περιελάμβανε: Αξιολόγηση και κινητικότητα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αλλαγή χρήσης και συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων.

«Κύριε υπουργέ: αρμοδιότητα

ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.»

Αποτέλεσμα σταμάτησαν τη λειτουργία τους πέντε νοσοκομεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ανάμεσα στα νοσοκομεία που σταμάτησαν τη λειτουργία τους με μεταφορές κλινικών και προσωπικού συμπεριλαμβάνονται: Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Γεωργιάδης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ στην Β΄ Αθηνών με αριθμό ψήφων 73.959. Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το 11,40% των ψήφων και κατετάγη τέταρτος στον Α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι θα ανανεώσει την παράταξη. Ο Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ στον Β΄ Γύρο και στις 18 Ιανουαρίου ο Άδωνις ορίστηκε ως ένας από τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη. Αρμοδιότητα ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έχει επικριθεί λόγω του κομματικού παρελθόντος με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Για σειρά θέσεων που έχει διατυπώσει με ακροδεξιό χρώμα. Αλλά και για το κλείσιμο πέντε νοσοκομείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επί υπουργίας του. Έχει εκφράσει επίσης ακραίες απόψεις. Επί σειρά ετών διαφήμιζε και αντισημιτικό περιεχόμενο από το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη. Γεγονός για το οποίο απολογήθηκε αργότερα στην Εβραϊκή κοινότητα.

«Κύριε υπουργέ: ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2007 ο Γεωργιάδης δήλωσε: «Ακόμα κι αν είναι πλαστά, τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών εφαρμόζονται πλήρως». Ότι «οι Εβραίοι κάνουν τη δουλειά τους τόσο καλά. Σήμερα μπορούν και ελέγχουν σε ποσοστό 80% τουλάχιστον την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ενώ οι ίδιοι είναι ένα έθνος ολίγων εκατομμυρίων».

Τον Οκτώβριο του 2015, όντας υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε την εμπλοκή του με το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους «το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής μου καριέρας μέχρι σήμερα». Αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε αντισημίτης. Τον Ιανουάριο του 2017, ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ζήτησε δημόσια συγνώμη που είχε «συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια» στους Έλληνες Εβραίους.

Κύριε υπουργέ

Του έχει ακόμη ασκηθεί κριτική για υποστήριξη ψευδοεπιστημονικών γλωσσολογικών απόψεων. Έχει προβάλει σε τηλεοπτικές εκπομπές του ως «πολύ σημαντικά» τα βιβλία του κύριου κυβερνητικού εκπρόσωπου κατά την περίοδο της χούντας. Του μετέπειτα θεωρητικού της άκρας δεξιάς, Γεώργιου Γεωργαλά. Άρθρο στο Columbia Journalism Review τον Μάιο του 2019, ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχτισε τη πολιτική του καριέρα βασιζόμενος σε διάδοση ψευδών ειδήσεων. Αναπαράγοντας με αυτό το τρόπο ψευδοεπιστημονικό και εθνικιστικό λόγο.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αναφέραμε λίγα από τα βιογραφικά του στοιχεία. Είναι εύκολο να δει κάποιος το πόσο φαιδρός είναι ο χαρακτήρας του νυν Αντιπροέδρου της ΝΔ. Τίθενται δύο βασικά ερωτήματα: Ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός της χώρας δεν ήξερε το τι ήταν στην πραγματικότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης; Αν δεν το ήξερε πως τον αξιολόγησε για να τον κάνει Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Αν δεν μπορεί να αξιολογήσει τους συνεργάτες του, τότε πως μπορεί να σχεδιάζει το στρατήγημα για τη χώρα; Τελικά, οι ψηφοφόροι δεν τον ήξεραν και τον ψήφισαν; Με ποιο κριτήριο ψήφισαν;

«Κύριε υπουργέ: πόσο φαιδρός

είναι ο χαρακτήρας του νυν Αντιπροέδρου της ΝΔ.»

Εγώ, λοιπόν, σε μια χώρα που έχει πολιτικά στελέχη σαν τον Γεωργιάδη, τον Χατζηδάκη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δε θα πάταγα το πόδι μου. Θα θεωρούσα ότι κινδύνευα. Δεν θα ερχόμουν να εγκατασταθώ μόνιμα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τη συνοχή της κοινωνίας. Τελικά για τη δημόσια ασφάλεια. Οι πολιτικές τους έχουν αντίκτυπο στην καλή λειτουργία ενός κράτους.

 

Διαβάστε τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει

Δείτε τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσειΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα». Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος, και της FIPRESCI. Το 1994 έγινε μέλος του «Μικρό» (Σωματείο για την ταινία μικρού μήκους), στο οποίο ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), στο «Μικρό», στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, στο δικό του χώρο και σε συνεργασία με τη filmfabrik Productions, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει κινηματογράφο μέχρι σήμερα στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula, το οποίο διευθύνει. Συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της FIPRESCI, στην Κωνσταντινούπολη και στη Φιλιππούπολη με θέμα τον βαλκανικό κινηματογράφο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και σε Φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποία ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο (Performance). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εξόρμηση, στην οποία ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος, στην Αθηναϊκή, στη Νίκη, στο Μανδραγόρα, στην Ουτοπία, στη Σύγχρονη Εκπαίδευση, στον κατάλογο του Φεστιβάλ της Λάρισας, στη Γραφή, στο Κ.ΛΠ., στο Ριζοσπάστη και στο Αλμανάκ της ΠΕΚΚ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», στο οποίο ήταν διευθυντής σύνταξης, το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», στο οποίο ήταν διευθυντής, το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε, μαζί με τον Κώστα Σταματόπουλο, την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV, από το 2008 έως το 2009. Ήταν υπεύθυνος για τους διαδικτυακούς τόπους www.cinemainfo.gr και www.theaterinfo.gr. Ίδρυσε και διεύθυνε το greeceactuality.wordpress.com. και τώρα διευθύνει και αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr και www.thessalonikinfo.gr. Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική Βιβλιοθήκη) και «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως το Αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο, το 2002, την Εβδομάδα Κλασικού Ιαπωνικού Κινηματογράφου και την Εβδομάδα Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 2002, ως μέλος της Π.Ε.Κ.Κ. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος Νέων Δημιουργών, στο Ε.Κ.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Θεσσαλονίκη. Διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους, οι δύο πτυχιακές για το Master στο πανεπιστήμιο Middlesex, και την ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας». ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ «Μέσα από τις βιτρίνες», 8΄, 2009, σκηνοθεσία «Nafasz», 7΄, 2009, σκηνοθεσία «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας», 50΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Στιγμή απολιθωμένη», 31΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Η τελευταία λατέρνα», 6΄, 2010, σεναριακή επιμέλεια «Το κλειδί της επιστροφής», 13΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Το συρματόπλεγμα», 19΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Στο Τσινάρι», 7΄, 2017, σκηνοθεσία «Sotos, ζωγράφος αει…πράγμων», 2020, 97΄, σκηνοθεσία-φωτογραφία ΒΙΒΛΙΑ «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», του Jean Mitry, μετάφραση, εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα, 2001 «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, Αθήνα, 2004 «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004 «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη, 2006


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved