ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός: γράφει ο Γιάννης Ιωαννίδης

Δημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όμως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που δείχνουν την πραγματική εικόνα. Διαβάστε την ανακοίνωση και στο τέλος η ανατροπή για να φανεί ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Το myEFKAlive επεκτείνει τη λειτουργία του στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τις ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση. Σε νέα γεωγραφική επέκταση του myEFKAlive προχωρούν τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα εξυπηρέτησης του πολίτη από υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ μέσω βιντεοκλήσης επεκτείνεται, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

«ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός:

η συγκεκριμένη πλατφόρμα.»

Έτσι, μετά και την έναρξη λειτουργίας της Ε ́ Φάσης, θα έχουν ενταχθεί στο myEFKAlive στο σύνολό, τους οι περιφέρειες: Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Ηπείρου και Κέρκυρας, Δ. Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας. Λευκάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης. Καθώς και περιοχές των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,
Στερεάς Ελλάδας, και Θεσσαλίας. Στόχος είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια μέχρι το τέλος του 2022. Στην παρούσα φάση το myEFKAlive καλύπτει γεωγραφικά σχεδόν το 60% της χώρας.

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι το myEFKAlive αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας στελεχών: Του e-ΕΦΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτή έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και για άλλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Ιούλιο και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την επικράτεια. Με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Μέσω αυτής της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται με βιντεοκλήση, από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς την ανάγκη να μετακινηθούν σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ. Ιδιαίτερα σε κατοίκους ορεινών, νησιωτικών ή απομακρυσμένων περιοχών καθώς και σε άτομα με αναπηρία.

ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ανωτέρω πλατφόρμας και διευκολύνουν σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών με τον e-ΕΦΚΑ ανέρχονται σε δεκαέξι και είναι οι ακόλουθες:
Επίδομα ασθενείας

Επίδομα μητρότητας

Ηλεκτρονική Αίτηση Εξόδων Κηδείας (συνταξιούχων και μισθωτών τ. ΙΚΑ)

Βεβαίωση ασφάλισης (Χρόνου ασφάλισης – Προϋπηρεσία)

Αλλαγή στοιχείων Μητρώου

Ασφαλιστική Ικανότητα

Παραλαβή Απόφασης ΚΕΠΑ

Απογραφή Ασφαλισμένου

Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης

Βεβαίωση Απογραφής

Αίτηση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης

Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης

Βεβαίωση εγγραφής για μη μισθωτούς

Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης για μη μισθωτούς

Διεκπεραίωση αιτήματος για χρόνο ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας
ενσήμων (για ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ)

Διεκπεραίωση αιτήματος για την έκδοση Απογραφικού Δελτίου Αγροτών

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΣΥΝΔΕΣΗ

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εύκολη και απλή. Γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), είτε της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

«ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός: ο ενδιαφερόμενος

συνδέεται μέσω βιντεοκλήσης.»

Ο πολίτης εισέρχεται στην υπηρεσία με την χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet και μπορεί να κλείνει το ραντεβού του σε ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί. Από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του ή
ακόμα και από το κινητό του.

ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός

Την ημέρα του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος συνδέεται μέσω βιντεοκλήσης με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ προκειμένου να υποβάλει αιτήσεις για πιστοποιητικά, επιδόματα ή για να ενημερωθεί για ένα συνταξιοδοτικό ή ασφαλιστικό του ζήτημα. Περιοχές στις οποίες είναι διαθέσιμη πλέον η υπηρεσία είναι οι εξής:

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

A΄ Φάση ΠΥΣΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Νησιά Κυκλάδων που εξυπηρετούνται:
ΝΑΞΟΣ, ΠΑΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΙΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΣΥΡΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΣΙΚΙΝΟΣ, ΑΝΑΦΗ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ,
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΘΗΡΑ, ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΘΗΡΑΣΙΑ, ΑΝΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νησιά Δωδεκανήσων που εξυπηρετούνται

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΡΟΔΟΣ, ΛΕΙΨΟΙ, ΛΕΡΟΣ, ΣΥΜΗ, ΤΗΛΟΣ, ΧΑΛΚΟΙ, ΑΡΚΟΙ, ΛΕΒΙΘΑ, ΜΑΡΑΘΙ, ΨΕΡΙΜΟΣ, ΤΕΛΕΝΔΟΣ, ΚΩΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΝΙΣΥΡΟΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Β΄ Φάση στο ΠΥΣΥ Β. Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΧΙΟΣ, ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΨΑΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΣΥ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΙΘΑΚΗ, ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΚΑΣΤΟΣ, ΚΑΛΑΜΟΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΥΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΞΟΙ, ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Γ΄ Φάση ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΘΑΣΟΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ́ ΈΒΡΟΥ)

«ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός: αν στις υπηρεσίες

του ΕΦΚΑ υπήρχαν υπολογιστές.»

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΠΥΣΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ (ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β ́ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ), ΣΚΙΑΘΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ Δ΄ ΦΑΣΗ

Δ΄ Φάση ΠΥΣΥ Ηπείρου και Κέρκυρας
ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΤΔΑ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΤΔΒ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ), ΜΕΤΣΟΒΟ, ΚΟΝΙΤΣΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΤΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ),
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΑΡΤΑ (ΤΔ ΑΡΤΑΣ), ΠΡΕΒΕΖΑ (ΤΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ), ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, ΠΑΡΓΑ

ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΣΥ Στερεάς Ελλάδας
ΧΑΛΚΙΔΑ (ΤΔ Α ́ ΕΥΒΟΙΑΣ), ΙΣΤΙΑΙΑ (ΤΔ Β ́ ΕΥΒΟΙΑΣ), ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΑΛΙΒΕΡΙ (ΤΔ Γ ́ ΕΥΒΟΙΑΣ), ΚΥΜΗ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΣΚΥΡΟΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΚΡΗΤΗ

Ε΄ Φάση ΠΥΣΥ Κρήτης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΜΟΙΡΕΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ, ΓΑΥΔΟΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΣΗΤΕΙΑ

«ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός: η δυνατότητα

στους κατοίκους να έχουν συνδεθεί .»

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΥΣΥ Πελοποννήσου
ΤΡΙΠΟΛΗ, ΤΡΟΠΑΙΑ, ΑΣΤΡΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΛΕΩΝΙΔΙΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΑΡΓΟΣ, ΚΡΑΝΙΔΙ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΚΙΑΤΟ,
ΣΠΑΡΤΗ, ΓΥΘΕΙΟ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΜΟΛΑΟΙ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΠΥΛΟΣ

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας
ΠΑΤΡΑ, ΑΙΓΙΟ, ΚΑΤΩ ΑΧΑЇΑ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΣΤΑΚΟΣ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ,
ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΛΕΧΑΙΝΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΚΡΕΣΤΑΙΝΑ

ΕΦΚΑ εκσυγχρονισμός

ΕΦΚΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι αλήθεια ότι όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια. Αν βέβαια συνέβαιναν κάποια θέματα.

Πρώτον, αν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ υπήρχαν υπολογιστές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με αυτά τα προγράμματα. Προς το παρόν είτε υπάρχουν υπολογιστές που δεν μπορούν να δεχτούν τη σύνδεση του διαδικτύου είτε έχουν ένα σύστημα δύο δεκαετιών πίσω.

Δεύτερον, αν σε αυτές τις περιοχές υπήρχε η δυνατότητα στους κατοίκους να έχουν συνδεθεί για να κάνουν βιντεοκλήση. Άρα θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάποιον φίλο ή λογιστή.

Κατά συνέπεια, έχουμε έναν όμορφο πύργο χτισμένο στην άμμο. Χωρίς θεμέλια και βάσεις. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έβαλε την υπογραφή του χωρίς να ντρέπεται; Είναι γνώστης αυτών των θεμάτων και θα έπρεπε να είχε προτείνει έναν άλλο σχεδιασμό.

 

Διαβάστε τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει

Δείτε τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσειΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα». Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος, και της FIPRESCI. Το 1994 έγινε μέλος του «Μικρό» (Σωματείο για την ταινία μικρού μήκους), στο οποίο ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), στο «Μικρό», στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, στο δικό του χώρο και σε συνεργασία με τη filmfabrik Productions, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει κινηματογράφο μέχρι σήμερα στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula, το οποίο διευθύνει. Συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της FIPRESCI, στην Κωνσταντινούπολη και στη Φιλιππούπολη με θέμα τον βαλκανικό κινηματογράφο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και σε Φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποία ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο (Performance). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εξόρμηση, στην οποία ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος, στην Αθηναϊκή, στη Νίκη, στο Μανδραγόρα, στην Ουτοπία, στη Σύγχρονη Εκπαίδευση, στον κατάλογο του Φεστιβάλ της Λάρισας, στη Γραφή, στο Κ.ΛΠ., στο Ριζοσπάστη και στο Αλμανάκ της ΠΕΚΚ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», στο οποίο ήταν διευθυντής σύνταξης, το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», στο οποίο ήταν διευθυντής, το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε, μαζί με τον Κώστα Σταματόπουλο, την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV, από το 2008 έως το 2009. Ήταν υπεύθυνος για τους διαδικτυακούς τόπους www.cinemainfo.gr και www.theaterinfo.gr. Ίδρυσε και διεύθυνε το greeceactuality.wordpress.com. και τώρα διευθύνει και αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr και www.thessalonikinfo.gr. Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική Βιβλιοθήκη) και «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως το Αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο, το 2002, την Εβδομάδα Κλασικού Ιαπωνικού Κινηματογράφου και την Εβδομάδα Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 2002, ως μέλος της Π.Ε.Κ.Κ. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος Νέων Δημιουργών, στο Ε.Κ.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Θεσσαλονίκη. Διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους, οι δύο πτυχιακές για το Master στο πανεπιστήμιο Middlesex, και την ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας». ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ «Μέσα από τις βιτρίνες», 8΄, 2009, σκηνοθεσία «Nafasz», 7΄, 2009, σκηνοθεσία «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας», 50΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Στιγμή απολιθωμένη», 31΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Η τελευταία λατέρνα», 6΄, 2010, σεναριακή επιμέλεια «Το κλειδί της επιστροφής», 13΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Το συρματόπλεγμα», 19΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Στο Τσινάρι», 7΄, 2017, σκηνοθεσία «Sotos, ζωγράφος αει…πράγμων», 2020, 97΄, σκηνοθεσία-φωτογραφία ΒΙΒΛΙΑ «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», του Jean Mitry, μετάφραση, εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα, 2001 «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, Αθήνα, 2004 «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004 «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη, 2006


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved