Η Πόλη Αλλιώς

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΝΩΤΙΚΗ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Η Πόλη Αλλιώς: γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το πρόγραμμα και τις θέσεις της δημοτικής παράταξης Η Πόλη Αλλιώς, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ένα πρόγραμμα και θέσεις που αφορούν στον άνθρωπο, στο δημότη. Έχει να κάνει με το δήμο που βρίσκεται κοντά στο κέντρο, αλλά είναι τόσο παραμελημένος που νομίζεις ότι είσαι σε άλλη πόλη. Ο δημότης θα πρέπει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του για να έχει μια καλύτερη ζωή που του αξίζει.  Οι υποψήφιοί της δημοτικής παράταξης ανά δημοτικά διαμερισμάτα.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: ΕΙΣΑΓΩΗ

Για μια πόλη… αλλιώς!

Γιατί εμείς δεν… ανακαλύψαμε τον δήμο προεκλογικά…

Δεν βγάζουμε καρτούλες!

Δεν βγαίνουμε φωτό με τον «δήμαρχο».

Δεν λέμε τις γνωστές κενολογίες.

Αρχή μας η ελεύθερη ενεργή συμμετοχή και όχι η συναλλαγή, το γλείψιμο και τα ρουσφέτια.

Έχουμε προτάσεις για όλα σχεδόν τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.

Δεν πουλάμε κούφια λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις ούτε κάνουμε… πρόγραμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού, αλλά τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας για δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνική πρόνοια, διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων, πολιτισμό και αθλητισμό, ελεύθερους χώρους και περιβάλλον…

Πολεμάμε τα συμφέροντα, δεν αποβλέπουμε σε τίποτα προσωπικό. Αρνηθήκαμε όλα τα προνόμια των δημοτικών συμβούλων ακόμη και της δημοτικής δωρεάν κηδείας!

Σιχαινόμαστε τον παραγοντισμό, τις ανίερες συμμαχίες και τις ευτελείς μεταγραφικές κινήσεις.

Αντιπολιτευόμαστε σθεναρά το δήμο ως φορομπηχτικό και αυταρχικό τοπικό κράτος, το δήμο εταιρεία, τους δημάρχους manager και εργοδότες. Το ίδιο το δημαρχοκεντρικό μοντέλο.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Προχωρήσαμε σε συνεχή εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων ενάντια στους επαγγελματίες της πολιτικής και τα ισόβια καθεστώτα που ελέγχουν κάθε ανάσα και σκίρτημα των υποτελών (όπως τους θέλουν) κατοίκων της πόλης.

Πιστεύουμε στην άμεση δημοκρατία των αποφασιστικών γενικών συνελεύσεων στις γειτονιές και όχι στην μονοκρατορία του ενός, τα περίκλειστα απόλυτα ελεγχόμενα και βουβά αντιδημοκρατικά συμβούλια και επιτροπές.

«Η Πόλη Αλλιώς: είμαστε

με τους εργαζόμενους και

εργαζόμενες της πόλης.»

Δεν έχουμε χορηγούς, κόμματα να μας καθορίζουν αλλά ούτε και ανάγκη για προσωπική προβολή.

Δεν πιστεύουμε σε σωτήρες αλλά στην αγωνιστική δράση των ίδιων των δημοτών. Εμείς λύνουμε τα προβλήματά μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Είμαστε με τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της πόλης, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις μαχόμενες εκπαιδευτικούς της πόλης, τους υγειονομικούς, με τους εργαζόμενους στον δήμο, τις καθαρίστριες των σχολείων, αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους, τους ενοικιαστές, τις φτωχές, τους μικροεπαγγελματίες που τρέμουν μην κλείσουν τα μαγαζιά τους, τα ΑΜΕΑ, τη νεολαία των θρανίων, της ελαστικής εργασίας και της εργασιακής περιπλάνησης, τους μετανάστες και προσφύγισσες, τα θύματα έμφυλης βίας, τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, τους ανθρώπους του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού της πόλης…

Καμιά σχέση, αλλά σε πόλεμο με τους εργολάβους, τις εταιρείες, τους προμηθευτές, τους καταπατητές, τα αμαρτωλά ΕΣΠΑ, τις αναθέσεις και τα ΣΔΙΤ, τους φασίστες, τους ρατσιστές και τους Χριστέμπορους.

Η Πόλη Αλλιώς

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ζωή με αξιοπρέπεια:

Κατάργηση δημοτικού φόρου, δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα. Απαλλαγή από αυτά για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Μαζικές προσλήψεις και μόνιμη δουλειά για όλους/ες τους εργαζόμενους/ες στο δήμο. Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια, στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την ανεργία και το κλείσιμο των μικρομάγαζων.

Δημόσια δωρεάν παιδεία:

Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και κατάργηση των τροφείων. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε σύγχρονα, δημόσια ιδιόκτητα νηπιαγωγεία για όλα τα νήπια και προνήπια. Απογευματινή λειτουργία των σχολείων ως πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων. Ανέγερση σύγχρονων σχολικών μονάδων στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχολικής στέγης. Ηθική στήριξη των εκπαιδευτικών και υλική υποστήριξη των σχολείων.

Πολιτισμό και αθλητισμό για όλη την κοινωνία:

Υποστήριξη του πολιτισμού ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως εμπορεύσιμου προϊόντος, με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Αξιοποίηση των χώρων πολιτισμού για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ με καλλιτεχνικές ομάδες, καθώς και την ανάδειξη της πλούσιας τοπικής ιστορίας. Ενίσχυση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Δημόσια και ποιοτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Λειτουργία ενός δημόσιου φορέα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στόχος η ριζική ενίσχυση της λεωφορειοκίνησης με πυκνά δρομολόγια και σύγχρονα μηχανήματα. Την επέκταση του ωραρίου τις νυχτερινές ώρες και τη δωρεάν μετακίνηση χαμηλόμισθων εργαζομένων, ανέργων φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών. Καθιέρωση ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και δημιουργία στεγαζόμενων, ασφαλών στάσεων παντού. Όχι στην κατασκευή του flyover.

«Η Πόλη Αλλιώς: οργανωμένη

απάντηση σε φαινόμενα

φασισμού με δράσεις αλληλεγγύης.»

Προστασία του περιβάλλοντος, αναβάθμιση της ζωής μας:

Προστασία-αναβάθμιση του αστικού (Δενδροφυτεία Συκεών), του περιαστικού δάσους (Σέιχ Σου) και του πάρκου Δελασάλ. Ανάδειξής τους σε χώρους ξεκούρασης και αναψυχής για όλους τους κατοίκους. Αξιοποίηση-επέκταση των χώρων πρασίνου για τις ανάγκες όλων μας. Να έχει ο δήμος τον τελευταίο λόγο στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας με γνώμονα την υγεία των πολιτών. Όχι στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης LNG στο Θερμαϊκό.

Πόλη ελεύθερη από φασισμό και ρατσισμό:

Οργανωμένη απάντηση σε φαινόμενα φασισμού με δράσεις αλληλεγγύης για αρμονική συμβίωση όλων των κατοίκων ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Υλική και ηθική υποστήριξη σε θύματα φασιστικών επιθέσεων. Δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συμβουλευτικό κέντρο και δομή φιλοξενίας για θύματα έμφυλης βίας και για άτομα με διαφορετική ταυτότητα φύλου.

Η Πόλη Αλλιώς

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Διαχείριση των απορριμμάτων φιλική προς το περιβάλλον:

Ριζική αλλαγή του μοντέλου ανακύκλωσης με δημόσιο χαρακτήρα , μείωση απορριμμάτων, διαχωρισμό στην πηγή, πολλαπλούς κάδους συλλογής και μικρής κλίμακας αποκεντρωμένους χώρους επεξεργασίας απορριμμάτων. Ματαίωση κάθε σχεδίου για καύση απορριμμάτων και ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Δημόσιος έλεγχος και ενεργή συμμετοχή όλων μας:

Ενεργή συμμετοχή των δημοτών-ισσών στη λήψη αποφάσεων μέσω συνελεύσεων σε επίπεδο κοινότητας ή γειτονιάς. Σεβασμός των αποφάσεών τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανοιχτή, δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με αποφασιστικό χαρακτήρα για όλα τα ζητήματα. Κατάρτιση συμμετοχικού προϋπολογισμού μέσα από ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης. Πλήρη διαφάνεια στα έσοδα-έξοδα του δήμου. Λέμε όχι στη λογική των αναθέσεων σε ημετέρους.

«Η Πόλη Αλλιώς: αριστερή,

ενωτική δημοτική κίνηση

με πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία.»

Ενάντια στον «Κλεισθένη» και στους δήμους τερατουργήματα:

Κατάργηση του «Κλεισθένη», του «Καλλικράτη» και όλων των μνημονιακών νόμων που δημιούργησαν δήμους-τέρατα και «απαγόρευσαν» τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη-έλεγχο των αποφάσεων. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων με τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, τη μείωση των τεράστιων εξοπλιστικών δαπανών και τη διαγραφή του ληστρικού χρέους.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ποιοι-ποιες είμαστε:

Είμαστε μια αριστερή, ενωτική δημοτική κίνηση με πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία. Ένα σχήμα ανεξάρτητο που βασίζεται στη συλλογικότητα και στην εσωτερική δημοκρατία. Συμμετείχαμε στις δημοτικές εκλογές του 2019. Κερδίσαμε δύο έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο στις οποίες εναλλάχθηκαν συνολικά έξι (6) δημοτικοί μας σύμβουλοι.

Πυρήνας λειτουργίας του σχήματός μας είναι η συνέλευση των μελών, η οποία συνέρχεται αρκετά τακτικά. Αποφασίζει για όλα τα σημαντικά ζητήματα με συλλογικές αποφάσεις, σύνθεση απόψεων και ενεργή συμμετοχή όλων. Σταθερή αρχή μας είναι η εναλλαγή των δημοτικών μας συμβούλων και η ανακλητότητά τους. Κάνουμε αυτή την επιλογή όχι μόνο επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αλλά και γιατί αποστρεφόμαστε τη δημιουργία παραγοντίσκων και μηχανισμών που ως σήμερα λυμαίνονται το Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Το δημοτικό μας σχήμα, στοχεύοντας στην ανάδειξη του συλλογικού και πολυσυλλεκτικού του χαρακτήρα, θα συμμετέχει στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023 με τυπικά επικεφαλής το Γιάννη Λαθήρα. Θα εκπροσωπείται όμως από μια συλλογική ηγεσία, η οποία έχει εκλεγεί από τη συνέλευση και η οποία αποτελείται από τους Παναγιώτη Βογιατζή, Αδαμαντία (Ντία) Κεραμειδά, Μαρία Κυπραίου, Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και Νικόλαο Δασκάλου.

Η Πόλη Αλλιώς

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ

Στη διάρκεια της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (2019-2023) και σε ένα δήμο που στο «ισόβιο» καθεστώς της δημοτικής αρχής κυριαρχούν οι ισχυροί μηχανισμοί ελέγχου και προπαγάνδας, η ανάθεση και ο μονόλογος, αποτελέσαμε την αντιπρόταση απέναντι στο κυρίαρχο, γραφειοκρατικό, αντιδημοκρατικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλου του τοπικού κράτους-επιχείρηση. Με τη σταθερή μας παρουσία και τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέσαμε θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο μας.

Όλα… αλλιώς! Όλα ανάποδα!

Να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Όλα για όλους και όλες!

Για την ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που μας ανήκει!

 

Οι υποψήφιοι ανά δημοτικά διαμερίσματα

 

Διαβάστε τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει

Δείτε τα βίντεο που έχουμε δημιουργήσει



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα». Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος, και της FIPRESCI. Το 1994 έγινε μέλος του «Μικρό» (Σωματείο για την ταινία μικρού μήκους), στο οποίο ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), στο «Μικρό», στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, στο δικό του χώρο και σε συνεργασία με τη filmfabrik Productions, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει κινηματογράφο μέχρι σήμερα στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula, το οποίο διευθύνει. Συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της FIPRESCI, στην Κωνσταντινούπολη και στη Φιλιππούπολη με θέμα τον βαλκανικό κινηματογράφο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και σε Φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποία ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο (Performance). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εξόρμηση, στην οποία ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος, στην Αθηναϊκή, στη Νίκη, στο Μανδραγόρα, στην Ουτοπία, στη Σύγχρονη Εκπαίδευση, στον κατάλογο του Φεστιβάλ της Λάρισας, στη Γραφή, στο Κ.ΛΠ., στο Ριζοσπάστη και στο Αλμανάκ της ΠΕΚΚ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», στο οποίο ήταν διευθυντής σύνταξης, το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», στο οποίο ήταν διευθυντής, το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε, μαζί με τον Κώστα Σταματόπουλο, την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV, από το 2008 έως το 2009. Ήταν υπεύθυνος για τους διαδικτυακούς τόπους www.cinemainfo.gr και www.theaterinfo.gr. Ίδρυσε και διεύθυνε το greeceactuality.wordpress.com. και τώρα διευθύνει και αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr και www.thessalonikinfo.gr. Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική Βιβλιοθήκη) και «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως το Αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο, το 2002, την Εβδομάδα Κλασικού Ιαπωνικού Κινηματογράφου και την Εβδομάδα Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 2002, ως μέλος της Π.Ε.Κ.Κ. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος Νέων Δημιουργών, στο Ε.Κ.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Θεσσαλονίκη. Διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους, οι δύο πτυχιακές για το Master στο πανεπιστήμιο Middlesex, και την ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας». ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ «Μέσα από τις βιτρίνες», 8΄, 2009, σκηνοθεσία «Nafasz», 7΄, 2009, σκηνοθεσία «Η αγία της αρχαίας Μαντινείας», 50΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Στιγμή απολιθωμένη», 31΄, 2010, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία «Η τελευταία λατέρνα», 6΄, 2010, σεναριακή επιμέλεια «Το κλειδί της επιστροφής», 13΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Το συρματόπλεγμα», 19΄, 2015, σεναριακή επιμέλεια «Στο Τσινάρι», 7΄, 2017, σκηνοθεσία «Sotos, ζωγράφος αει…πράγμων», 2020, 97΄, σκηνοθεσία-φωτογραφία ΒΙΒΛΙΑ «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», του Jean Mitry, μετάφραση, εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα, 2001 «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, Αθήνα, 2004 «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004 «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη, 2006


Copyritght 2022 Thessalonikinfo / All rights reserved